2012-09-24 36 瀏覽
星期六夜晚同女朋友去左評語唔錯既la bon食飯, 好彩預早book左位, 因為個晚幾乎滿座. 環境好有情調, 雖然係滿座不過一d 都feel 唔到嘈.Salad前菜叫左個La Bon salad, 個salad都幾足料有鴨胸,三文魚, 磨蘑, 同其他配菜。味道唔錯。跟住叫左藍青口配白酒忌簾汁, 超好味感覺好新鮮, 我同我女朋友都好鐘意個汁, 完全帶出青口既鮮味。Main Course主菜我叫左個燒法國鴨脾配忌廉薯蓉, 肉質好有口感同好tender, 水準之作!主菜我女朋友叫左燒西冷羊, 味道剛剛恰當, 加上個紅酒燒汁, 非常惹味。

Salad
La Bon Salad
藍青口配白酒忌廉汁

Main Course
燒法國鴨脾配忌廉薯蓉
燒西冷羊配紅酒燒汁

題外話/補充資料: 整體都好滿意, 特別係佢地既service同上菜唔會太急, 食完一道先來第二道, 可以慢慢傾下計抖一抖先再食第二道。下之去開銅鑼灣都會再去食。
2012-09-22
La Bon Salad