2017-10-12 1056 瀏覽
今日媽媽生日 帶呀媽去食放題🙈一早已經book 定1730😆一開始即刻叫刺身 一上檯 我地都哇左聲 夠凍 仲有煙霧瀰漫嘅感覺 果然 真係好新鮮! 我都係最鍾意食三文魚 師傅切得夠厚 食落好有口感🤤🤤甜蝦都好新鮮😋一定要encore!又叫左我嘅最愛帶子壽司😍😍 食落去啖啖肉 係幸福嘅感覺😍我起碼自己食左6舊😂😂另外 要重點介紹-花之戀 係兩塊新鮮三文魚包住好細嘅飯 再加蟹子 同沙拉醬 味道好夾係滿口三文魚嘅感覺 最欣賞佢舊飯夠細 一啖食落真係好滿足😍😍😍其實都點左另外其他壽司試下 左上係黑松露甜蝦 一食好香黑松露味 而右上就係香蒜牛油燒大蝦 係好新奇嘅組合 而下面果個令我好驚喜原來魚生同柚子蜜係夾😻食完生野 就到燒野😆 一眼就見到烤羊鞍 (圖最底)呀媽怕羶 但佢食左啖都話接受到 而我就本身好鍾意食羊 師傅燒得好均勻 肉汁鎖住係厚厚的肉入面 而且好埝身👍 而左上就係燒牛舌 薄薄一片 過下口癮咁 而隔離嘅一口牛更加要推介 好juicy 一口軟埝個牛 忍唔住會想再食多幾口😋另外 當然要叫下辣酒煮花螺 & 藍青口 花螺冇沙 洗得乾淨 配合辣辣嘅味道 再飲淡凍冰冰嘅茉莉茶 簡直爽 另外青口配忌廉

刺身

帶子壽司

花之戀

壽司

燒羊鞍&  牛舌串&  一口牛

另外 當然要叫下辣酒煮花螺 & 藍青口 花螺冇沙 洗得乾淨 配合辣辣嘅味道 再飲淡凍冰冰嘅茉莉茶 簡直爽 另外青口配忌廉都唔錯 忌廉掩蓋左青口嘅鯹味

蒲燒鰻魚都係必叫 不過就細細舊 食到我唔夠侯 不過唔緊要 再encore😌 燒到d醬汁好入味 夠均勻🤤
蒲燒鰻魚

芝士燒扇貝
可能我放耐左食 芝士開始變硬 所以下次要早d食呀! 不過成粒扇貝包住厚厚芝士好夾😝
芝士扇貝

炸鮮奶- 裏面係好滑好濃嘅熱鮮奶 流心餡嘅感覺👍
炸牛奶

超級炸榴蓮好正 係榴蓮迷必叫! 全部炸物都炸到脆卜卜 好香口🙈
炸榴蓮&  炸芝士&  炸蜆

食左咁多野 好鬼飽 一定要叫燒菠蘿! 可以解膩 我當佢飲品 因為一咬就滿口新鮮菠蘿汁 好解喝😍😍😍
燒波羅

如果話炸榴蓮好食 咁呢個貓山皇糯米滋就真係頂級好食 皮薄 一口咬去 成口都會係榴蓮肉 好香🤤🤤🤤🤤 回味無窮 我一個人都食左4大粒🙈🙈
榴蓮糯米滋

呢間放題水準好高!魚生新鮮 款式多變 有獨特創新口味 我會黎再食😍 花之戀 帶子壽司燒羊鞍 榴蓮糯米滋呀🤤🤤🤤🤤🤤
2017-10-11
刺身