2018-10-24 150 瀏覽
今日晏晝行左一個圈都唔知食咩好,經過蕃滿門諗起佢果個濃郁既蕃茄湯,於是就入左去食。入去餐廳大約晏晝12:30,裡面仲有好多位,可能學校、公司未放lunch time,唔需要等位,就入左去。入到去見到個餐牌,都幾抵食。有個lunch set,大約$40-50幾一個餐,有埋野飲。而湯粉方面選擇都十分多,有螺絲粉、意大利粉、米線、白飯等等,任君選擇。而味道方面亦都有選擇,有唔辣、都有辣味。Lunch set除左招牌蕃茄湯粉,仲有其他焗飯、焗意粉。今次,我就食左佢個招牌蕃茄湯粉配豬扒、泡菜裡面好足蕃茄,仲有隻滑蛋係裡面,十分足料味道方面,酸甜味道適中,因為我試過其他餐廳既蕃茄湯,酸味較多。所以呢個剛剛好可能我呢個有兩個餸,豬扒size略嫌太細。但整體味道不錯👍🏻不過,美中不足既係,可能之後有學生、OL放始放飯,我食到最後,仲差粉粉未完,就好快俾張單我埋,好似趕你走咁

入到去見到個餐牌,都幾抵食。

而味道方面亦都有選擇,有唔辣、都有辣味。

Lunch set除左招牌蕃茄湯粉,仲有其他焗飯、焗意粉。

所以呢個剛剛好

可能我呢個有兩個餸,豬扒size略嫌太細。

但整體味道不錯👍🏻