2023-04-07 198 瀏覽
位於厚福街嘅居酒屋,餐廳面積幾大,裝修有日本居酒屋嘅氣氛,好多燈籠好多清酒樽,坐窗邊卡位有私隱度,唔會見到其他枱,平日夜晚都幾熱鬧~🔘雜錦天婦羅除咗有大蝦,仲有茄子、秋葵、粟米仔、南瓜,炸粉夠薄,脆度熱度都夠,價錢唔貴幾抵食~🔘日式煎餃子都煎得幾靚,味道就正常唔算太特別~🔘串燒叫咗明太子厚揚串、明太子雞棒、雞肝、雞心同黑豚大腸串~ 兩款明太子串燒好得我歡心,厚揚串其實就係炸豆腐,特別鍾意食到有雞軟骨口感嘅雞棒,內臟就朋友食多,雞肝係佢嘅最愛!! 🔘汁燒日本大魷魚筒有成16吋咁長,非常爽口,個燒汁都好味,尤其鍾意魷魚鬚同魷魚嘴,要爭嚟食🤣🤣🔘日本黑毛和牛鍋燒烏冬食到最後決定叫個鍋物,牛肉片雪花都幾靚,烏冬幾滑偏腍身,湯底係清清地嘅昆布湯,食埋烏冬就飽晒!!🔘青檸梳打🔘巨峰提子乳酸梳打本來想叫檸檬highball,見人打卡好正,但最後都係叫咗無糖嘅青檸梳打,健康啲~

🔘雜錦天婦羅

🔘日式煎餃子
都煎得幾靚,味道就正常唔算太特別~

🔘串燒

🔘汁燒日本大魷魚筒