餐廳: 興發麵家
資訊:

2016-03-16 537 瀏覽
4 個人去食午餐,唔太餓就去食個麵。呢間麵店已經係第二次黎,見到飲食男女介紹就試下。呢度對我黎講比較遠(近李鄭屋邨),二次去到都係比想像中少人(雖然都9成滿座)。裝修有點舊,一眼就睇到係老店。擺位同其他麵店差不多,有2-3個人做野。今次我地叫左2個豬扒担担麵,一個牛腩麵,一個雲吞麵,一碟腐乳通菜同2支水(共126元)。 豬扒担担麵:豬扒大塊,但唔係厚豬扒,我覺得好好味,炸得岩岩好又唔會有雪味。麵嘅分量足,d麵唔係果d梘水麵,担担唔同出面成pat 油果d,成個配搭都好味又唔漏。牛腩麵:屋企人話一般雲吞麵:無問,不過見佢係自己包,好似好好食。通菜:10蚊黎講佢嘅分量算多,腐乳醬係自己較過,有甜味。整體來說,好味又抵食,會再去的。我們建議閣下加入更多有關食物的味道或賣相等的描述 --> 豬扒担担麵好脆, 味道岩岩好, 唔會好SALTY但夠入味. 賣相好吸引, 因為豬扒都幾大塊下, 但就唔厚O既!

牛腩麵:屋企人話一般

雲吞麵:無問,不過見佢係自己包,好似好好食。

通菜:10蚊黎講佢嘅分量算多,腐乳醬係自己較過,有甜味。

整體來說,好味又抵食,會再去的。

題外話/補充資料: 我們建議閣下加入更多有關食物的味道或賣相等的描述 --> 豬扒担担麵好脆, 味道岩岩好, 唔會好SALTY但夠入味. 賣相好吸引, 因為豬扒都幾大塊下, 但就唔厚O既!
2016-03-12
  • 豬扒麵