2011-10-07
10月6號係個好特別既日子, 於是我就揀左呢間BIGPACK CAFE去慶祝因為呢度環境好好 又夠特別 氣氛又好 咁岩撞正德國啤酒節 第1次感受到啤酒節既氣氛啤酒節, 我地1坐低就每人叫左支啤酒, 應節呀嘛我地4個人嗌左2個晚餐SET 再加幾個小食1個SET有主菜+頭盤/甜品 $198 價錢方面都OK頭盤我地嗌左: 烤火雞胸肉沙律 & 牛油果鮮蝦沙律烤火雞胸肉沙律..D肉烤得幾好 唔會話好乾 又有D肉汁牛油果鮮蝦沙律..最初都怕牛油果好膩 唔食都唔知 佢配埋個酸酸地既醋汁係好好好食!! D蝦又夠晒新鮮!! 值得一讚 到主菜..德國傳統刀削麵..好濃既芝士味 D刀削麵好得意 細細條又冇粗幼都唔一樣 第1次食!!德國豬手.. 呢個真係要試!!! 我本身都幾抗拒食豬手 總係覺得佢肥淋淋咁但今次比朋友迫我試左啖之後 又唔係我想像中咁差隻豬手佢整到好林 個汁又好配 D肉吸晒D汁 大啖大啖咁食 再飲啖啤酒..真係好爽HAHA另外我地仲叫左D小食 包括有農夫麵包(配芝士), 德國香腸同埋1個叫香煎唔知乜乜肉卷農夫麵包一黎到個陣已經係熱辣辣 再加埋芝士 好好食!!D芝士好香 唔似係平時食個D 個味好濃
因為呢度環境好好 又夠特別 氣氛又好
烤火雞胸肉沙律..D肉烤得幾好 唔會話好乾 又有D肉汁
D蝦又夠晒新鮮!! 值得一讚
到主菜..
但今次比朋友迫我試左啖之後 又唔係我想像中咁差
農夫麵包一黎到個陣已經係熱辣辣 再加埋芝士 好好食!!
D芝士好香 唔似係平時食個D 個味好濃 好正~
德國香腸就最岩佐酒~
仲有呢個香煎唔知乜乜肉卷呢(我唔記得左個名)
初初我地以為係成卷咁上 原來佢幫我地切埋做一片片 食起上黎變得方便好多
再配埋個汁 真係幾香 都係值得推介
總括黎講 呢餐比到好多surprise我地 又咁岩啤酒節
所有啤酒節餐牌上面既食物 都好適合佐酒
大家都食得好開心 環境又夠正 大家不妨上去試下!!