2018-11-15
朋友介紹話尖沙咀有間餐廳食吉列牛幾好食,我覺得又幾得意既情況下就黎左試啦。牛吉列盛合吉列豬排就食得多,吉列牛我都係第一次。 個牛吉列盛合仲跟一個好精致既燒爐,將d牛放上去燒10秒左右就食得。燒完之後會見到d肉仲有少少紅色,呢個時間係岩岩好,外面個皮酥脆,但入面肉質仲係好嫩滑。燒舞茸海鮮湯個器皿又係非常精致非常靚,滴兩滴青檸汁, 先夾起壺內既海鮮慢慢食, 再飲一啖湯, 舞茸的香味完全滲入湯內入面,令人回味無窮。炸豆腐呢度d炸野我發覺係一流,一樣外皮超酥脆,而且一d都唔厚粉,入面豆腐係嫩滑到入口即溶,超正。燒多春魚表面燒到金黃色, 魚骨非常煎酥,肉質亦好嫩滑,加上滿肚既魚籽,味道十分鮮美。餐廳坐落都幾闊落幾舒服,而且係會根據食客食野進度出菜,非常貼心。而且吉列牛真係幾特別,我覺得黎試下都無妨。
燒舞茸海鮮湯
炸豆腐