2019-02-17 89 瀏覽
今日禮拜日同男朋友去觀塘搵嘢食, 一直都知道有間裝修好特別嘅台灣菜,但係上次係附近玩boardgame只可以叫外賣,今次就嚟見下佢嘅真身😅我哋叫咗一個鹵水拼盤,紅燒牛肉麵,肉鬆蛋餅同埋一杯熱嘅黑糖奶茶~個鹵水拼盤超豐富,有豬耳,雞翼,豆乾,海帶, 蘿蔔同埋雞蛋,個鹵水汁偏甜,豬耳超級爽,雞翼入味但係又唔會淋到太爛, 蘿蔔就好淋好入味冇渣👍紅燒牛肉麵伴有腩同筋,店舖話係燉咗兩日淆製而成, 好香牛味,牛筋好淋, 麵條嘅質地同平時食開嘅好唔同,比較實,幾特別肉鬆蛋餅個外觀幾靚, 裏面有肉鬆,芝士,紫菜,幾豐富,肉鬆入口即溶,蛋皮煎得幾薄👍杯黑糖奶茶入口滑,唔會太甜,黑糖味又唔會掩蓋咗茶嘅香味,唔錯👏呢間餐廳嘅裝修就好似返咗去小學中學咁, 都幾特別,值得我呢啲同中小學有段距離嘅人返去回味一下🙈

2019-02-17
午餐