2019-07-17
大樹先生我估冇乜媽媽唔識,小朋友開始放暑假出面又熱又落雨,去大樹先生可以玩又可以食,所以一於帶埋細佬一齊去,去到見到原來銅鑼灣分店已經轉左波波嘅顏色,紫色波波池係我最愛,反而我想即刻跳落去。哈哈!未玩之前都係要比小朋友食咗飯先,否則的話一玩起上嚟佢哋就唔使食,叫咗一個兒童餐比倆兄弟share,呢個貓樣嘅飯非常吸引小朋友,入面醬汁係南瓜汁香香甜甜好好味,仲可以揀,魚塊、雞扒或者炸蝦,小朋友鍾意食雞扒,啖啖肉大口大口咁食。另外再叫多咗碟雞翼比小朋友去,一碟雞翼有五隻,哥哥竟然一個人食咗四隻,我幫工人姐姐就叫咗一個黑松露長通粉,意粉好大碟,一上枱已經有好香黑松露味,醬汁香濃,估唔到哥哥都好鍾意食呢個意粉,佢食完自己個飯都仲可以食多一半呢碟意粉,就知道真心好味,好彩叫咗套餐,套餐有沙律同埋餐湯,工人姐姐唔大食所以佢話都夠飽。同工人姐姐一齊嚟就係可以比自己抖下,陪玩工作交俾工人姐姐我淨係負責影相,哈哈!所以我決定比自己食餐好嘅,叫咗個鵝肝牛柳,牛柳估唔到有兩大舊,七成熟剛剛好,牛味濃郁,好耐冇食鵝肝,煎得啱啱好,好香但亦唔會好油。最後真係要讚下呢個水果茶,非常大杯,應該係一大瓶先啱,入面好足料好
最後真係要讚下呢個水果茶,非常大杯,應該係一大瓶先啱,入面好足料好多生果,水果茶唔會太甜,小朋友都可以飲,非常好味。
食完就梗係到小朋友嘅主菜,去玩嘅時候啦,見到佢哋玩得咁開心,呢度食物質素亦都係咁多間親子餐廳之中數一數二咁好味,所以話大樹先生非常受小朋友歡迎,長期受媽媽們熱捧唔係無道理架呢!