2020-01-15
成日經過鳳郡街,最近見到開左間食牛,終於有時間同朋友去食。我閒日夜晚去,唔需要排隊,一入去已經有店員過泥招呼我,教我用部點餐機,上面有唔同類型既牛,牛柳牛肩,西冷,而店員好有耐性咁介紹每款有咩唔同。最後我揀左牛柳,我朋友就揀左牛肩。雖然餐廳的沙律菜,麵豉湯同白飯係自助形式,但係好食,個沙律菜有兩個汁配,麵豉湯好飲到朋友飲左兩碗。而白飯一定要加埋紫菜粉食我地叫左牛柳同牛肩,我地第一次食呢種熱石牛排,可以自己控制個熟到,不過煎塊牛排的時候好刺激同緊張,我根據個牌切到一小舊咁煎,個人建議唔好切太細舊,因為好容易煎老左。食落去牛柳同牛肩的感覺都差不多,兩款都好好食。我覺得餐廳好好係醬料(辛辣同燒汁同蒜蓉)都係自助形式,而我就最鐘意配上蒜蓉食。我見到隔離枱有人用牛柳配沙律菜食,原來咁樣配搭,會無咁膩,感覺不錯。以呢種價錢食到咁既牛柳,性價比高,而且係食牛之前的烹煮過程都好好玩。令的我同朋友都覺得好開心。呢間食店值得再去
呢間食店值得再去