2018-05-14
同疏友聚舊,佢話上次同朋友去尖沙咀等左成年一個號碼都無叫過,結果敗走,佢冀望荃灣呢間無咁多人,6.45pm去到,5號籌,等到7.20pm開始叫號碼,可以睇到餐廳入面,大部分係四人枱,每枱有一個爐,即係無論你一個人定四個人都係獨佔一枱,限時90分鐘,難怪佢上次等成年都無叫過枱號,15分鐘之後可以入座,叫左流心芝士燒,雜錦炒麵同班戟。食物好快就到,唔知點開始好,香港人好怕樣衰,怕做錯step畀員工行過嘲笑,最後睇完教學圖卡要開始啦,整個燒餅需時15分鐘,首先每面5分鐘,最後再反多次等5分鐘,心急嘅重口味疏友未夠鐘就話要先放燒汁,由於我唔好燒汁,燒餅分兩邊唧燒汁,佢幾乎填滿半個圓形,最後佢仲話燒汁唔夠,要唧啲入碗度,我笑佢食燒汁浸燒餅,醬汁唔似出面咁濃味及咸,不過我唔好嗰啲醬汁,半個餅唧幾行我都覺得夠。燒餅同炒麵上枱個陣仲有小茶壺,入面有少過1/3壺嘅透明液體,我地研究過唔係油,因為枱面調味架已經有一樽油係度,最後都係問職員,原來啲水係炒麵用,麵係碗入面定左型,所以炒個陣要加啲水整散個麵,麵嘅材料無調味,所以都要加啲醬汁一齊炒,麵身彈牙,只要你炒得好就好食架啦。最後黎個飽肚班戟,旁邊嘅朱古力
最後黎個飽肚班戟,旁邊嘅朱古力忌廉整得好靚,差啲唔捨得整散,我唔係幾食得出班戟好唔好食,我覺得材料都係嗰啲,不過疏友話同自家整嘅味道係有唔同,any肥,呢個都係疏友話要食嘅野,我無咩評價。