2015-08-29 452 瀏覽
食完晚餐唔夠喉, 我話想食甜品但唔想食涼粉, 有無其他野選擇, FD話而家元朗開左好多特式甜品鋪, 就帶左我去人氣店見識下.門面細細, 但響住大街, 所以好易搵.入面十幾廿個位, 但唔會太迫, 而且光猛乾淨. 我地早黎, 唔洗等位. 牆上面介紹左有咩人氣甜品推介, 睇名稱好特別WO.正式睇睇個menu先, 原來大埔都有分店, 果然夠人氣.有皇牌, 焦糖系列有心太軟, 窩夫系列仲有其他甜品, 飲品等等.要左<Honey Secret>$98, 睇相已經覺得呢個甜品好靚, 等左十幾分鐘, 終於黎喇! 真身好靚, 個金球一絲絲手工野, 唔怪得等咁耐, 值得. 仲配埋雲尼拿雪糕, 雪糕好夠凍, 狂影一輪相都唔溶, 而且夠軟滑, 唔算好甜.睇睇下呢兩個球好似太陽同地球終於要整爛個球喇, 原來入面有類似牛油酥既物體, 仲有D朱古力粒.再拎起埋個金波, 原來下面有朱古力醬. 小酥點埋個朱古力醬, 夠晒甜蜜.另一個要左<朱古力香蕉窩夫配雪糕>$48, 呢款相對沉實D. 窩夫鬆軟, 配埋朱古力醬同Cream. 香蕉有好多片, 夠足料.朱古力雪糕夠凍, 天時暑熱食啱晒.整體

門面細細, 但響住大街, 所以好易搵.
牆上面介紹左有咩人氣甜品推介, 睇名稱好特別WO.
正式睇睇個menu先, 原來大埔都有分店, 果然夠人氣.
有皇牌, 焦糖系列
有心太軟, 窩夫系列
仲有其他甜品, 飲品等等.
睇睇下呢兩個球好似太陽同地球

朱古力雪糕夠凍, 天時暑熱食啱晒.
整體 呢度既皇牌甜品睇得出用好多心思設計, 因為視覺同味覺都好正!

$80 (宵夜)
  • Honey Secret