2025-02-14
暗調復古英倫風裝修,有少少哈利波特feel(?)牆上面仲有一個鐘嘅數字同轉向都係逆時針,睇嘅時候要動動腦筋。 1. 🥚香茅雞翼(鹹蛋黄):香茅味唔太明顯,濕濕地嘅流沙鹹蛋黃醬,我鍾意乾身嗰種「黄金」鹹蛋黃多啲,感覺香口啲 2. 🦀黃咖喱軟殼蟹比薩:平時食咖喱軟殼蟹都會叫薄餅蘸啲咖喱汁食,呢個pizza就將成件事一體化呈現。批底略嫌太脆,軟殼蟹本身已經炸得香脆,薄脆嘅批底令到pizza口感比較單一。個人認為用薄底可以,但不用太脆,增加返另一種口感。 3. 🍝明太子蟹肉野菌意大利麵:成碟意粉混合得好好,分唔到主角係明太子?蟹肉定係野菌?其實可能意粉先係主角。 4. 🍖蜜味酸辣豬肋骨:甜甜地嘅蜜味係有嘅,酸同辣嘅感覺欠奉。我都明喺香港嘅辣即係唔辣,不過好彩佢唔酸,太酸我都食唔到。都幾厚肉,唔會得棚骨 5. 🍺Yebisu Beer:Menu寫獅子山啤,但係原來係得惠比壽。 6. 🍸Cocktail / Walk Into A Bookstore /:酒底有自家玄米茶酒(應該係infuse出黎)加白酒,仲有檸檬汁同果皮糖漿。整體偏甜,有少少似飲清酒嘅感覺,唔睇唔知有玄米茶。 7. 🍰巴斯克芝士
7. 🍰巴斯克芝士蛋糕(提拉米蘇奶蓋):個燶面唔夠燶(可能只係個人喜好,不過有cream遮住其實又唔係好覺)上面篤cream同塊餅都唔錯嘅
整體黎講擺盤幾靚,味道方面不及擺盤出色。我又唔想話佢係打卡類型嘅餐廳,但係味道方面真係要加把勁。
香茅雞翼(鹹蛋黃)
黃咖喱軟殼蟹比薩
黃咖喱軟殼蟹比薩
明太子蟹肉野菌意大利麵
蜜味酸辣豬肋骨
Walking into a bookstores
Yebisu
巴斯克芝士蛋糕(提拉米蘇奶蓋)