2016-07-06
閒時鍾意發掘下小cafe hea下,行過東大街,見到Madera Cafe 裝修時尚,高高的樓底感覺不迫挾,空間感夠,入去試下。下午茶時段人不多,坐得都舒服。環境靜靜的,是傾計的好地方。發現原來五點後沙律同麵包半價,沙律半價後$24,好抵食,可以點三種!不過個人點了兩種!外賣也可!我點了🍅Tomato & Feta🧀, 同Green Salad. 另外選擇仲有Moroccan couscous & Chick Pea Salad, Organic Quinoa & Beetroot Salad,藜麥都好有益! 邊個話健康實係貴?不過係幾清的,當清下腸胃都好。很愛左邊蕃茄希臘羊奶乳酪,右邊的Green Salad加了黑醋汁,夏天黎講好醒胃! 食完整個也有飽肚感!因為朋友介紹下,所以點埋三重朱古力的Muffin ($25),店員說不定期會有Rasberry同藍莓出,而且經翻熱後食落軟熟,仲有熱的朱古力醬。軟淋淋的,又不至於好濕。都好飽肚。細看碟子好可愛,食完又有氣有力上夜班了!