2015-12-04 884 瀏覽
就到聖誕啦, 俾聖誕樹外形既雪糕吸引到. 好睇又有聖誕氣氛, 味道都唔錯.不過我就甘揀左條黎試下, 見有得FREE 加 choco dipping, 就加埋. 服務超好, 店員講解清楚易明, 而且細心說明裝飾, 好主動有禮貌.Regular ($28) : 紅色圓點貼紙 . 比較少平價呢走, 水果款多.Premium($32) : 綠色圓點貼紙. 部份中價.Delus($36) : 啡色圓點貼紙. 大部份我想試既都係貴價呢款.加朱古力醬 dipping (+$5) : full / art 可以全支, 一半, 花紋.....加配料 topping (+$5) : 有nuts , 同埋花花糖飾, 脆粒, 閃珠..... 扮到聖誕樹甘都得.宇治抹茶雪糕 uji matcha(下) $36 (當日free dipping) : 朱古力都好濃味. 抹茶雪糕唔易溶, 可以慢慢食. 而且味道好濃, 好似食緊啖啖抹茶. 不過濃到好似d抹茶粉溶唔到甘. 整體都好味, 而且甜度接受到.士多啤梨雪芭雲尼拿雪糕 red & white (上) $36 (當日free dipping) :士多啤梨雪芭表面,

Premium($32) : 綠色圓點貼紙. 部份中價.

宇治抹茶雪糕 (下), 士多啤梨雲尼拿雪糕(上)

士多啤梨雪芭表面, 內裡係雲尼拿雪糕. 雪芭比較快溶少少.

友人話個雲尼拿雪糕冇咩雲尼拿味, 不過岩男仔食, 因為個士多啤梨雪芭酸酸甜甜唔會好膩.
2015-12-03
外賣自取
宇治抹茶雪糕 (下), 士多啤梨雲尼拿雪糕(上)
  • 宇治抹茶雪糕
  • 士多啤梨雪芭雲尼拿雪糕