2020-10-20 523 瀏覽
話說星期五係習慣咗1+5口會唔煮飯,會出街食飯嘅日子。因為有啲地方想行所以就去咗愉景新城醫肚。見到呢一間餐廳開咗多一點時間,但係都未試過於是就企係門口睇吓餐牌先,期間是的話我哋有tatami坐,而且仲有兒童餐添,所以我哋就即刻入咗去啦。先係我點嘅藍青口龍蝦汁意大利飯,我成個意大利飯都睇得出佢係用日本嘅珍珠米,而且龍蝦汁一啲都冇龍蝦味,反而俾佢番茄味搶咗,變咗做茄汁意大利粉,藍青口有四隻細細隻,不過已經說到冇咩味,帶子煎得算好,但有陣雪味。講到我老公所點嘅鰻魚飯,可能燒鰻魚燒得太耐嘅關係,鰻魚一邊已經係10分乾身,一啲平時有嘅鰻魚嘅肥油都冇,好失望。兒童餐來講份量算多,好在都食得晒嘅,冇乜特別嘅兒童餐。呢啲話係用咗越南可可豆沖成嘅可可咖啡,入口嘅時候係有一種可可味嘅但係唔係真係話咁好味呢又未一定係講到咁好味,後尾我發現佢嘅熱咖啡嘅味道同本身跟餐熱咖啡嘅嗰陣味道完全一樣只不過係加咗少少朱古力味。你杯淨係跟餐唔需要加錢嘅熱咖啡,味道一般。小朋友就有暖嘅牛奶,上面仲有奶泡添都算唔錯。
龍蝦汁藍青口意大利飯

燒鰻魚飯

兒童餐

兒童餐來講份量算多,好在都食得晒嘅,冇乜特別嘅兒童餐。
可可咖啡

跟餐黑咖啡

你杯淨係跟餐唔需要加錢嘅熱咖啡,味道一般。
熱牛奶

小朋友就有暖嘅牛奶,上面仲有奶泡添都算唔錯。