2019-12-23 906 瀏覽
油麻地榕樹頭附近, 有一間好細間、好細間嘅西餐廳。外面望落去會唔敢入同覺得可能好似好。入去你見到淨係得細枱,大約可以坐到二十個人左右。 我地今日入去係食早餐, 因為地方太細,所以係坐滿人。侍應見我地坐底即刻攞咗個餐牌過嚟畀我,好有禮貌咁問我地想食乜。跟住我叫咗個蘋果沙律、 牛油多士、 凍檸茶。 朋友就叫咗吞拿魚三文治、熱咖啡。 蘋果沙律,好多蘋果再加椰果、青瓜等配料。 蘋果超新鮮及爽口,沙律做得相當出色。 牛油多士係厚身嗰隻, 好似無乜特別又唔夠燶但食起上來脆卜卜的。 凍檸茶就淡咗少少。 吞拿魚三文治、 冇乜特別。 反而杯咖啡就好好飲,好香、好濃。 最後,見到有花茶,我地就叫左嚟試下, 足料花茶, 夠香, 又解渴。最估唔到係向呢間西餐廳竟然有花茶飲。唔錯!