2019-08-08 2300 瀏覽
好耐冇去過Charlie Brown Cafe啦,冇2年都有1年。對上一次去時都重未裝修,今次去到成個門面都唔同左;門面就靚左好多,但係上到樓上覺得細左同冇以前咁靚呢,以前有個小賣部,依家D禮品全部鎖晒係櫃入面,好似好矜貴咁,購買慾真係大減。不過裝修後,多左好多Set Lunch,感覺平好多呢。以前叫個漢堡加個凍飲都過百,依家有SET,有湯有飲品有甜品,加埋一先過百。沙律同湯,南瓜湯黎,好甜好Cream,意外地好飲喎。沙律落得太多醋,如果可以分開上比客人自己落會好D。2個小朋友叫既漢堡,勁多肉汁,好好味。其實呢,以前黎食過,有次個肉入面重係好生的,仔有少少陰影,每啖都望下個包先,問佢佢先話怕好似上次咁入面係生既凍既。好彩今次完全冇問題,個漢堡煎得岩岩好又勁juicy。好後悔叫左個西冷,唔好食,好多筋,我見隔望枱果塊扒靚好多,大塊好多的,真係可能係我黑仔。不過冇下次囉,我一定唔會再叫扒,叫意粉或漢堡就算。朋友叫的兒童餐,原來佢係樓下見到個餐牌就被兒童餐吸引左呢。雖然話兒童餐,不過份量唔少,女仕食都100%夠飽的。蛋包飯入面係雞肉雜豆茄汁飯黎,都OK好味。飲品有4杯,不過唔係叫咖啡,沙冰果
跟餐沙律
餐湯

牛扒Lunch Set
兒童餐
凍檸茶/奶茶
飲品有4杯,不過唔係叫咖啡,沙冰果D就真係差左DD。不過跟餐既,都預左普通到唔可以再普通了。
跟餐雪糕

跟餐的雪糕,睇佢好細杯,但份量一D都唔少,因為係實心的,唔係麥記果D中間中空,可惜朱古力醬少左D。
跟餐蛋糕
朱古力芝士餅,冇乜特別,唔難食囉,但唔會係令人食完想再食的美味。

4個人4個餐,人人都飽到漏,每位都係百鬆D,環境都靚既,都有唔少公仔,只係冇以前咁靚咁舒服既感覺,似番普通餐廳囉。
2019-07-25
跟餐沙律