2021-04-13 429 瀏覽
難得有幾日連假,又好耐冇堂食過米線,一於放假黎呢到試下米線啦,未到中午12點,已經有差唔多一半嘅位坐滿左,睇完餐牌就落單,叫左多人推薦嘅豬扒酸辣米線要中辣,雞翼沙嗲米線,紅豆冰,因為一開始唔係叫紅豆冰,係後來改左,職員叫入廚房話改,跟住話自己入去沖,但佢當時戴住藍色手套執緊碗就入左廚房,到佢送上枱都仲戴緊,咪話唔驚,唯有搵紙巾抹下及隔住個杯拎黎飲啦,米線好快上枱,豬扒好細塊好似營養不良咁,要細細啖咁食好冇癮呀,不過味道唔錯,有啲似雲貴軒豬扒,而湯底第一次食叫中辣有啲太辣,唔可以飲到個湯試到,又唔敢慢慢食等佢凍啲,所以試唔真個味,而沙嗲湯底濃郁,雞翼都好味,我覺得雞翼同豬扒個醃味係一樣呀~紅豆冰奶多少豆所以比較淡,因為係食辣米線地方,所以總會有食客唔小心嗆親咳,但都會好驚,下次堂食應該都係疫情過左先會了
2021-04-02
午餐