2021-08-28
講真,我好耐未食過咁高質素嘅打邊爐廢話少講,直接入正題。我係同條女兩個人上去食。餐廳環境方面, 佢所有嘅卡位都非常闊落, 至少可以坐六個人。 如果你四個人或者兩個人上去食, 嗰空間感簡直係帝王級嘅享受。 即使係大廳嘅圓枱, 彼此之間亦都有一定距離, 令到食客非常自在同埋舒適, 唔會話覺到好辛苦又嘈。難得上到嚟試呢一間主打海鮮嘢嘅火鍋餐廳, 當然要叫一啲少食啲嘅嘢啦。 雖然價錢方面就唔會話好平, 但其實都接受到, 因為真係一分錢一分貨, 同出面嗰啲平價放題完全唔同層次。 我哋嗌咗佢椰子雞煲。 個湯底真係用椰青水煲, 仲有好多片海底椰, 更可以食添, 煮完第一浸雞, 即刻飲下啲湯, 超級鮮甜, 完全冇街出面嗰啲人工味菜式方面, 我哋叫咗美國桶蠔, 海中蝦, 白鱔片, 同埋和牛丸。 即使未落鍋, 淨係用個鼻聞一聞啲海鮮, 都已經知道係非常新鮮, 啲白鱔切得勁薄整齊,切雙飛, 有咬口又易熟。 至於美國桶蠔隻隻飽滿又雪白,咬落去超級creamy。 牛丸亦都係會爆汁, 啲肉嘅纖維入面有少少脂肪粒, 超級爽口彈牙。 最後要讚下啲蝦, 上碟嘅時候還是生的, 隻腳真係識動, 師傅用支竹籤穿住咗, 熟咗之
廢話少講,直接入正題。
菜式方面, 我哋叫咗美國桶蠔, 海中蝦, 白鱔片, 同埋和牛丸。 即使未落鍋, 淨係用個鼻聞一聞啲海鮮, 都已經知道係非常新鮮, 啲白鱔切得勁薄整齊,切雙飛, 有咬口又易熟。 至於美國桶蠔隻隻飽滿又雪白,咬落去超級creamy。 牛丸亦都係會爆汁, 啲肉嘅纖維入面有少少脂肪粒, 超級爽口彈牙。 最後要讚下啲蝦, 上碟嘅時候還是生的, 隻腳真係識動, 師傅用支竹籤穿住咗, 熟咗之後唔會收縮, 剝殼亦都方便好多
其實去到呢度都冇乜嘢可以講, 一個字正。 樓面姐姐好好人, 又沖一壺茶我哋飲, 又送兩碗薑汁蕃薯糖水畀我哋。大滿足。