2010-06-27
這裡只同7-11打個和.這裡勝在的絕不是食物.只是環境比較好.坐得舒服一點,但7仔仲可以加個好食的甜品..仲有好味的飲品..價錢更低menu 在桌下面.2個人叫左 1, 牛肉漢堡薄餅$30.差!!!!很快來到.來時不是很熱.1個pizza 可以十字分開4件.牛肉粒唔錯.不過牛肉份量唔使期待.這只是一個厚底.充滿無味芝士.再加上牛肉粒的pizza.不用想像有脆底這回事.餅底厚粉之餘.一塊餅仲可以分開2層.不是我特意分開.只是一切開已自動分離.整塊餅很難用刀切開.難切是因為餅底乾.多粉.和不太熱芝士也有點關係吧不知道從何而來的油.厚厚的芝士上面有很多油.沒有味的芝士..我覺得7仔d 叮叮pizza 仲好味.....自助的芝士粉明顯比pizza 那隻香d~男朋友話雪藏龍島薄餅更好食.我覺得舊式麵包店d pizza 麵比他多料及好食又平.2. 墨汁意大利飯$2x.有幾條很難咬的墨魚條.都有少少墨魚圈圈..不過樣子不討好.份量可能有1碗幾2碗飯墨魚外.然後就只有飯.連洋蔥都見唔到.不知甜味從何而來.越食越口渴.有點怪..有時會奇想黑色的汁會唔會係毛筆的墨汁.不過.......其實隻米都算係咁.肥
menu 在桌下面.2個人叫左
牛肉粒唔錯.不過牛肉份量唔使期待.
有時會奇想黑色的汁會唔會係毛筆的墨汁.不過.......
其實隻米都算係咁.肥肥地.睇落有飽滿感.
3, 焗田螺$20 有6粒..來時..嘩..'炸炸聲'.好似有點睇頭...不過每個洞入面都有好多油...有d 似洋蔥的東西填滿個洞
食個時好很熱.不過無咩其他味.都無洋蔥香味.一齊的粒粒都無味.好多好多好多油..拎起隻田螺.個洞有一半都係油.......怕怕
4. 雜菜湯$12.勁.我自己都煲過.真係唔知點解可以有d 咁怪o既味..男朋友話可能係菇味..的確有幾片磨菇在裡面.
個人覺得'希希'的湯似一品窩.好多透透地正方形粒o既洋蒽椰菜.但個湯d 味好怪
不過以前唔知邊到學左d 紅湯可以倒tabaco 之後.個湯即刻好味左.黑椒仲可以自己拎返來調下味.哈.辣椒仔變我的最愛
不用加一 .地方好大.位置都闊落.應該可以坐好耐.~調味料同水都自助
自行用膠杯盛著好熱冒煙的白開水..有陣陣似係膠的怪味..
侍應生們後後生生.感覺似暑期工.帶一點傻氣..
佢地有部機仔可即時無線落菜.幫我點菜的侍應生一隻手拎住收完人地台o既鐵板同碟.一隻手用部機仔落單.真係可愛..他的同事還在旁邊另一張桌收捨後也不順面幫他拿一下..
一去又唔使等位.只是試下.一定一定沒有下次.
真係好耐都未食過咁難食o既o野.我覺得似不懂煮西餐的媽媽.搵o的平價現有貨買來'乙水'細路仔開心
因為個名係賣意大利食物.一個飯2x 蚊好似好抵.但諗真o的.吉野家大家樂都咁上下價錢.而且人地好食咁多..去試之前真係要諗清楚.!!!~或者真比多d 錢去食d 好味既pizza. lor.