2019-04-11
又到左女朋友生日既日子,咁就係屋企附近揾下有無啲咩好食既野啦跟住就揾左呢間坐落係將軍澳既鮪世市場,由於店內座位有限,十分建議各位預約,一到埗,就緊係睇下個餐牌先啦,主打呑拿魚既鮪世市場又點少得叫番件呑拿魚壽司呢,同女朋友討論左一輪之後,就叫左附圖既幾款美食!1. 各類壽司一個字,新鮮,尤其係呑拿魚同帆立貝,基本上唔配任何醬料都ok2. 赤海蝦剌身唔知大家對食蝦剌身既感覺係點,但小弟一般會食埋個蝦頭既,但有陣時如果隻蝦唔夠新鮮,個蝦頭係會腥兼臭既,呢度既蝦剌身放心,無呢個問題3. 葱呑拿魚腩海膽丼之前提到呑拿魚壽司不錯,今次加埋葱花又係另一個層次,食得出師傅係食材上既心機,配合埋海膽直頭very good,值得一提既係呢款丼價錢唔算貴,但份量夠食,推介!最後女友表示螺肉壽司都好好食,特此P.S.一句(姐係佢對今餐滿意啦)好啦,睇下下次會食啲咩好野先
1. 各類壽司
2. 赤海蝦剌身
3. 葱呑拿魚腩海膽丼
好啦,睇下下次會食啲咩好野先