2020-01-27 174 瀏覽
好耐無寫食評,新春期間咁得閒又寫下啦,最近kfc畀老麥個麥炸雞㩒住嚟打,見佢咁慘咁我就幫襯下佢啦,其實kfc轉型後用年輕有型嘅上校做宣傳,又有上次勁搞笑嘅母親節廣告,已經贏返唔少客,但無奈作為一間快餐店佢又真係唔夠快,買野到出餐下下都等咁耐,耐得黎啲雞又炸定好耐,真係點解呢?叫左份上校盛盒,39蚊有三件雞同一杯汽水,價錢真係超平,人地老麥四十幾蚊先得兩件雞,不過有薯條咁囉,講返kfc啲雞,好好彩我呢份巴辣雞唔係太辣太鹹,仲新鮮炸起不久,個皮脆啲雞肉仲有汁,難得咁好食,不過呢,一個人食三件雞真係幾漏,下次都係食返兩件雞算喇。除左炸雞餐,桶飯餐都係常叫嘅,但佢最近無左蘑菇飯加雞粒果個餐,變左鴛鴦汁飯無左雞粒,黎kfc無食炸雞梗係差啲,咁就改叫蘑菇飯加炸雞扒,好似係33蚊?價錢黎講都係平嘅,但個桶細左,變相加價……塊炸雞扒乾左啲,今次預唔到佢新出爐,無計。唔要求高其實都幾好味吖,進步左可以唔要汽水改綠茶,冬天真係唔想飲汽水㗎嘛。

2020-01-15