2010-05-24
環境 : 店內裝修好舒適, 使人好遊閒的感覺, 可以放下忙碌, 慢慢享受一番服務 : 店員個個都好有禮貌, 又有笑容. 不時會加水和收碟, 但又不會太打擾客人食物 : 生蠔 : 經理會慢慢介紹每種生蠔的品種和味道, 入口冰凍又夠新鮮, 而且跟介紹的味道沒有太大出入. 還會提點客人多款生蠔進食的次序煎鵝干 : 配楊桃汁好味, 略煎得過火, 外皮雖然好脆但有點厚身各款沙律 : 沒有太大驚喜, 但食得到沙律菜好新鮮, 不過沒有沙律油配搭, 入口寡了點. 湯 : 南瓜湯雖然不是太重南瓜味, 但南瓜與忌廉兩者味道好平均, 不會全是忌廉味 ; 磨菇湯, 有好多打碎的磨菇, 好味 !! 炆羊膝 : 愛吃羊的就會覺得沒有羊味, 好似煲湯的瘦肉. 不是太入味. 牛扒 : 薄切, 唔是太有肉汁 , 肉味比較少, 入口只是一般 !!意大利粉 : 不論有什麼配料, 但個汁做得太稠, 入口覺得好干好糊口咖啡沖得好好, 正 !!
食物 :
咖啡沖得好好, 正 !!