2019-01-28 26 瀏覽
難得放假入黎屯門黃金海岸行下,夜晚諗住食翻餐好西。見到呢間餐廳燈光又幾浪漫,仲要有聖誕set,於是諗住try try佢!我地叫咗佢聖誕限定嘅dinner set,main course 係比目魚同火雞!首先上嘅頭盤係柚子骨,酸酸甜甜咁好開胃醒神!而且好香口!之後係三文魚沙律,蔬菜好新鮮,三文魚亦好鮮甜。另外,佢個餐湯好特別,羅宋湯裝咗係麵包入面,飲湯之餘食一啖吸晒湯嘅麵包,好過癮之後就到真正主角比目魚同火雞喇!比目魚好鮮甜,煎得香口而且好入味,仲不失佢本新魚嘅鮮味。而火雞切到一片片易入口,較淋身,而且醬汁好濃郁,好正!因為係聖誕餐嘅關係,仲送咗兩隻扇貝俾我地!太大隻啖啖肉!二百零蚊可以食到一餐咁高質嘅晚餐,真係超抵!

二百零蚊可以食到一餐咁高質嘅晚餐,真係超抵!