2020-04-28 348 瀏覽
話說,上星期同朋友仔去咗西貢,閒遊吓、傾吓偈咁。睇睇錶,剛好12點10分左右,經過一間有個柴犬公仔頭嘅cafe,朋友仔話見到餐牌上嘅All Day Breakfast好似好吸引 (利申返先:本人係好喜歡 All Day Breakfast嘅) 所以就入去試下。店舖唔大,座位都有限,牆身掛咗柴犬嘅相、畫作等等,感覺簡單、衛生、舒服。一輪「選擇困難症」後,我同朋友仔叫咗一份All Day Breakfast 同一份煙肉蘑菇卡邦尼意粉開心share,飲品就叫咗兩杯熱朱古力泡泡。其實All Day Breakfast 來來去去都係炒蛋、磨菇s、茄汁豆、沙律菜、多士等等.. 而我哋揀嘅呢款All Day Breakfast 其實都大同小異,不過特別嘅係有得揀窩夫,同埋佢嘅菠蘿果醬!唔太甜、有菠蘿肉、好清香,我哋好鍾意!不過果醬嘅份量唔太多,如果有需要可以request多一份。而卡邦尼,相信其實重點係每一啖粉都掛滿芝士汁!呢一方面,個人同朋友仔都認為佢個汁就少咗丁丁,如果多返丁丁會開心好多!不過味道其實都唔錯!至於飲品,都ok!因為我哋唔係飲啲咩特別嘢,所以呢一點就俾唔到太多意見嘞!呀!最後仲有加

呀!最後仲有加配一件檸檬芝士蛋糕,都幾好食,食到有檸檬皮,感覺真材實料、好清新!

總結:午餐時段的確扺食嘅!有埋飲品、又可以用優惠價加配蛋糕!仲有重點係老闆娘好好人、好友善!又會同食客傾吓偈!感覺真係好親切!
2020-04-21