2021-11-17 653 瀏覽
第一次食大閘蟹放題,往年都係自己買嚟整。見呢間嘢有網站推介先去食,入到去話想食放題,貌似老細嘅男人就話3-4兩啲蟹唔靚 出唔到比客,叫我哋揀貴少少嗰個。上到枱 得第一隻係熱到辣手 即係即蒸 其後再上嘅蟹已經唔熱 要嗌個煲仔飯/粥先都冇問題,個煲仔飯飯蕉極為苦,我淨係食咗中間幾啖飯,另一個田雞粥都好麻麻,冇乜味,薑味濃囉,癖腥呀嘛。啲蟹要續次叫 續次比紙仔,話食90分鐘其實就提早廿分鐘截你單,要你用剩低嘅時間食埋啲粥同飯 蟹就唔會再上,重點係啲蟹唔係好多膏,仲要有一隻係臭嘅,同佢反映完之後唔會補返隻俾你,孤寒到死。然後我仲要見至蒸蟹個阿伯一路蒸蟹一路食煙👎🏻👎🏻👎🏻