2022-01-01 112 瀏覽
我好鐘意食越式菜今日又凍冰冰,最岩食返碗暖笠笠嘅湯河上次行過呢間餐廳,見到超多人排隊,今日過嚟食個lunch先好多野想食~豬扒撈檬,雞扒飯,湯河都好吸引,不過咁凍,都係飲啖湯啦老公想叫一碗「牛萊了」,而我本來諗住叫碗「火車頭」 因為火車頭好多配料,樣樣都好想食,只係$88咋但個侍應哥哥好好人~~同我講碗火車頭好大碗,夠兩個人食好彩佢提醒我哋,唔使浪費食物最後叫咗碗牛萊了 同 三餸湯河呢碗係牛萊了,牛丸好彈牙又juicy,牛腩同生牛肉都好有味原來普通湯河已經好大碗😆我呢碗係三餸牛骨湯河!只係$52咋!豆卜好大粒!朔晒啲湯汁但豬軟骨未係完全淋嘅狀態,仲係有一條條軟骨係到,不過味道正常嘅呢碗份量比我平時食嘅多一半,我好努力食到肚都脹卜卜,都係食剩少少😛配料夠鮮,河粉夠滑,牛滑湯夠味,唔會飲到人口渴,唯一一樣要輕輕彈一彈係個湯嘅熱度~唔係唔熱,但可以再熱少少,可能放咗啲配料同生牛肉,個湯稍為走咗啲熱度😛下次去佐敦都會再食~平靚正午餐,點解我我公司附近無🥲
我好鐘意食越式菜
今日又凍冰冰,最岩食返碗暖笠笠嘅湯河
上次行過呢間餐廳,見到超多人排隊,今日過嚟食個lunch先
好多野想食~豬扒撈檬,雞扒飯,湯河
都好吸引,不過咁凍,都係飲啖湯啦

老公想叫一碗「牛萊了」,而我本來諗住叫碗「火車頭」
因為火車頭好多配料,樣樣都好想食,只係$88咋
但個侍應哥哥好好人~~同我講碗火車頭好大碗,夠兩個人食

好彩佢提醒我哋,唔使浪費食物

最後叫咗碗
牛萊了 同 三餸湯河

呢碗係牛萊了,牛丸好彈牙又juicy,牛腩同生牛肉都好有味
原來普通湯河已經好大碗😆
牛萊了

我呢碗係三餸牛骨湯河!只係$52咋!

豆卜好大粒!朔晒啲湯汁
生牛肉豆卜豬軟骨湯河

下次去佐敦都會再食~平靚正午餐,點解我我公司附近無🥲

2022-01-01
牛萊了