Happy Friday! 同朋友出黎輕輕鬆鬆食個lunch最近見到登打士廣場既Rimi Cafe透過OpenRice book位有95折,所以專登同朋友book台食佢既lunch set種類唔算太多,但都岩食,小食反而好多選擇,可能始終係cafe,預一大王班人上殷食少少野吹下水卡邦尼意粉$79芝士超級多!!芝士控必點,意粉軟硬適中,口感好好;最鍾意佢既蘑菇片,超好味。芝士焗吞拿魚長通粉$85想講佢既吞拿魚真係超多,通粉同魚既比例就快一比一;通粉加吞拿魚好mtach,味道無卡邦尼咁濃炒椰菜苗$52呢度既椰菜苗真係好細粒😂真係未見過咁細既椰菜苗,加洋蔥去炒特別甜,幾好食炸薯條$36細好耐冇食薯條,呢度既薯條偏幼身,炸得偏脆。整體夠熱,夠新鮮,薯仔味濃。lunch set可以免費點烏龍茶,我點左熱碳焙烏龍,係一般既碳焙烏龍,味道唔會太淡;朋友加$12點左凍胚芽珍珠奶茶,佢落左勁多胚芽超健康,但記得飲既時候攪勻D,如果唔係低個D可能會太甜🤭

卡邦尼意粉$79

芝士焗吞拿魚長通粉$85