2018-02-24 1719 瀏覽
Openrice食評又未有,menu相又冇,就做勇士走過嚟試吓!早餐有7個選擇,由最basic嘅厚多士至韓國拉麵都有!$30至$48不等,包飲品,都幾抵食喎,好過去連鎖快餐店啦!於是就抱住唔好食都係食一次嘅心態走入嚟。泥水色嘅牆身,用嚟做食物相嘅background其實又真係好靚。啱啱入嚟嗰陣都擔心會有油煙味,但原來抽風好勁,四圍又擺咗好多植物,坐落覺得好舒服,會有想繼續坐喺度唔郁嘅感覺厚切多士+炒蛋+雜菜豬骨湯配長通粉或烏冬 ($40)早餐有長通粉?有趣!上菜時都呆咗一呆,個炒蛋靚到我想喊,鮮黃色夠晒艷,仲炒得非常恰當絕對冇過火或過老。平時啲炒蛋最多得手板咁多,都唔知夠邊個食,但呢個係多到由多士上跌咗落碟,食落超滑溜,每一啖多士都有炒蛋陪伴,食到嘴尾都仲可以剩食炒蛋,$40一個set食到有quantity又有quality嘅炒蛋,非常非常滿意!至於長通粉就ok啦,煮得唔爛,不過湯底對我就鹹咗少少Earl grey係用靚靚金字塔茶包,超濃郁,店員仲主動問洗唔洗加水食完嘅時候,店員主動同我傾計,問我好冇食等等,小店果然係親切啲。原來呢間開咗2個月,之前有客人表示佢哋嘅食完偏淡,所以adj

厚切多士+炒蛋+雜菜豬骨湯配長通粉或烏冬 ($40)
厚切多士+炒蛋+雜菜豬骨湯配長通粉或烏冬

Earl grey
係用靚靚金字塔茶包,超濃郁,店員仲主動問洗唔洗加水
Earl grey

食完嘅時候,店員主動同我傾計,問我好冇食等等,小店果然係親切啲。原來呢間開咗2個月,之前有客人表示佢哋嘅食完偏淡,所以adjust過吓,但佢會認住我個樣,下次我再嚟嘅話會為我準備淡啲嘅湯底,就憑呢句說話,我決定下次會再嚟,兼寫第一篇食評以紀念香港仲有啲咁有誠意嘅小店

望到對面有成間商場又有連鎖咖啡店,不如過條馬路,去小店飲杯咖啡,絕對會令你有驚喜
5 分鐘 (堂食)
$40 (早餐)
厚切多士+炒蛋+雜菜豬骨湯配長通粉或烏冬
  • 炒蛋