揀咗平日中午較晏嘅時間同男朋友去食Kew Space,去到餐廳淨見到寥寥幾個人,連我哋在內餐廳都只有四枱客。環境同座位都幾舒服,加上人唔多,即刻冇咁大壓力要食完趕住走。我哋坐低後嗌咗兩個semi lunch buffet,跟set加咗主菜兩份,一個係fettuccine carbonara,而另一個係pan fried salmon。眼見lunch buffet都黎到尾聲,buffet枱上都淨返唔多選擇,量都得返好少,匆匆攞咗一碟嘅份量同一碗湯就準備開餐。坦白講,呢個價錢都冇預計係好豪華buffet,正所謂冇期望就冇失望,buffet質素不過不失啦。值得一讚係佢嘅南瓜湯同沙律配料入面嘅長通粉,係幾唔錯。食到一半,我哋叫嘅主菜都上咗,試埋個卡邦尼闊條麵,我覺得係幾驚為天人,當然男朋友就話我係誇張咗,不過都覺得係好食嘅。三文魚就一般,比buffet入面嘅三文魚好食。略為失望嘅係以為有movenpick雪糕,點知原來轉左另一個牌子,味道係:水加朱古力水。冇乜朱古力味又好稀嘅感覺,總之唔需要特別去試。總括而言,連加一每人約$220,都算一分錢一分貨。餐廳環境舒適,順路想喺灣仔搵間餐廳都可以一戰
總括而言,連加一每人約$220,都算一分錢一分貨。餐廳環境舒適,順路想喺灣仔搵間餐廳都可以一戰嘅,不過需要留意嘅係部分侍應主要講英文。
Fettuccine carbonara
Pan  fried  salmon