2023-01-02 103 瀏覽
前菜選擇蒜片牛柳粒,作為前菜份量都唔算少,粒粒牛柳肉質唔鞋唔難咬,大小啱啱好,一口一粒,切開仲見到半紅肉質夠哂juicy。跟住揀咗鮮蝦蒜辣炒天使麵,一上碟就有滿滿的五隻蝦鋪滿天使麵,好有心思。而天使麵較一般意粉幼身,比較入味,食落每啖都充滿蒜辣味,天使麵較硬身,係我哋中意的口味。接下來上枱嘅係BBQ汁燒豬肋骨配薯菜,好高質,居然仲有原條豬肋骨上!!!好震撼!!!燒得入味而且肉質嫩滑,食到我地舐舐脷。而男友另外單嗌咗三隻蜜糖芥末雞翼,蜜糖芥末汁甜甜地又少少辣,幾好食。最後我地一人嗌咗一杯四季春茶,作為餐飲好高質,同外面三四十蚊一杯嘅台式飲品質素差不多。食完嘢店員都好歡迎我地繼續坐低傾偈,十分友善。我同男友都好中意呢間cafe,bookmark 咗日後都可以經常來!