2024-08-27
好多年無來YAMM了, 近期見佢的食評都唔錯, 然後網站又有折頭, 所以就來幫襯.凍海鮮區的品種比幾年前多了, 除了正常的龍蝦, 蟹腳, 麵包蟹, 青口, 螺之外, 居然仲有象撥蚌仔, 貴妃蚌, 花蟹,蟹腳好粗身, 但有D蟹腳偏咸, 蚌仔好鮮甜, 花蟹都唔錯, 單食凍海鮮已經飽了大半.然後熟食區仲有黑松露芝士焗龍蝦, 呢個比凍食更好味, 拎了兩次, 又有花膠鮑魚鴨掌, 又係拎了兩輪.燉湯入面又有花膠鮑魚, 仲有蟲草花及瘦肉, 又係飲了兩盅生蠔今晚只得美國蠔, 雖然唔大隻但都幾鮮味, 人多時每人限拎三隻, 後來無人排隊時要四隻都俾.仲有今晚係黑松露主題, 所以有幾款食物係有落黑松露的 包括上面的焗龍蝦, 仲有焗蟹蓋(呢個只係普通), 及焗窩夫平時食的窩夫都係甜食的, 呢個窩夫帶有少少黑松露味, 我覺得幾特別.餐廳拎食物的地方唔算好大, 但今次的食物水準好得, 所以也食得好滿足.而且餐廳的侍應及員工基本都好有禮貌, 不論係收碟, 斟水, 埋單, 分配食物時, 都笑容滿面, 令到今次的用餐體驗非常高.
又有花膠鮑魚鴨掌, 又係拎了兩輪.
燉湯入面又有花膠鮑魚, 仲有蟲草花及瘦肉, 又係飲了兩盅
令到今次的用餐體驗非常高.