2019-12-18 97 瀏覽
之前因為公司搬遷的關係,經常OT工作,基本上都沒有時間照顧家庭。終於趁有時間,帶佢哋食番餐好嘅,最緊要係要有兒童餐食😂今次搵咗呢間位於石門的餐廳,之前已經聽朋友講京瑞廣場有好多有質素的食市,所以就book咗呢間Su Casa 餐廳。餐廳勁細心,在檯面已經準備好一set兒童餐具,仲有填色用的圖畫紙和顏色筆,何莉妹妹已經急不及待要填色。我同爸爸當然要趁佢投入填色的時候,好好點選食物。我哋一共叫咗7款食物,當中包括沙律、餐湯、餐飲和甜品😋🌱凱撤沙律 +煙三文魚:沙律菜新鮮配搭煙三文魚剛剛好。🌱招牌蠔湯:生蠔食得多,用蠔來煮湯第一次見!蠔灣味道超濃,而且creamy ,配埋蒜蓉多士,味道好夾。🌱 炭燒紐西蘭肉眼:主菜是炭燒紐西蘭肉眼,配薯角,肉眼牛味很重,略帶點炭燒的香味。🌱煎蠔肉黑松露什菌忌廉意大利飯:除咗打冷,在西餐食煎蠔肉,還是第一次,蠔肉沾上薄薄的炸醬,煎到金黃色的,脆口又有蠔肉的口感,加上雜菌再配上綿滑的意大利飯,超滿足。.🌱菠蘿有機奇亞籽綠茶🌱朱古力心太軟配雪糕🌱兒童餐估唔到兒童餐都有三款可以選。何莉妹妹選了,胡麻沙律,炸魚薯條,牛油粟米配橙汁。整個餐的分量都好多,何莉妹妹當然係食
終於趁有時間,帶佢哋食番餐好嘅,最緊要係要有兒童餐食😂

我同爸爸當然要趁佢投入填色的時候,好好點選食物。

我哋一共叫咗7款食物,當中包括沙律、餐湯、餐飲和甜品😋

🌱凱撤沙律 +煙三文魚:
沙律菜新鮮配搭煙三文魚剛剛好。

🌱招牌蠔湯:
生蠔食得多,用蠔來煮湯第一次見!
蠔灣味道超濃,而且creamy ,配埋蒜蓉多士,味道好夾。

🌱 炭燒紐西蘭肉眼:

🌱煎蠔肉黑松露什菌忌廉意大利飯:

.🌱菠蘿有機奇亞籽綠茶

🌱朱古力心太軟配雪糕

🌱兒童餐
估唔到兒童餐都有三款可以選。
何莉妹妹選了,胡麻沙律,炸魚薯條,牛油粟米配橙汁。
整個餐的分量都好多,何莉妹妹當然係食唔晒嘅,不過都好啱佢口味,自己好俾心機食自己個餐,食到悶就繼續填色😆

整體來說,我覺得餐廳好貼心和細心。
而且客人主要以家庭為主。

作為家長,好多時餐廳食飯都會考慮好多嘢,尤其小朋友,當餐廳有特別安排兒童餐,小朋友都會好有興趣,什至覺得媽咪突登帶佢嚟食😂
而且餐廳仲預先安排好顏色筆及圖畫紙,好讓佢哋打發不耐煩的時間👍🏻

下次一定要約朋友嚟好好歎返餐😊