2018-07-07 679 瀏覽
今日放工同4位好姊妹黎到蘭桂芳食burger. 這間位置好的burger bar, 雖然地方唔係好大,但氣氛好feel、服務excellent(老闆娘好有善又用心推介不同burger)又有不同音樂播放,好適合放工黎relax一下!透明玻璃見到老闆用心製作!我們叫了4個不同burgers、原味薯條、炸魷魚及自製飲品(lemonade)1. 田園磨菇扒漢堡好大份好巨型!大燒烤磨菇好大好多汁好香、牛肉漢堡好多汁好有牛味又有口感;車打芝士半熔化好香好滑!配上健康生菜及番茄, 麵包有牛油香味又鬆脆軟熟,烤過好香口喔!招牌秘製醬汁好野味又好夾果然是皇牌之一2. 英式早餐漢堡這個包含了英式早餐的配料,如:荷包蛋(煎得剛好、流心的金黃蛋黃)、生菜、番茄、安格斯牛肉及煙肉,好豐盛!配上番茄醬,好開胃好酸甜!3. 辣味洋蔥漢堡這個牛肉半熟好軟好香,微辣的醬汁好野味,配上香濃車打芝士及生洋蔥,好香又甜辣的口感;生菜及番茄減少了漢堡的油膩感;特製醬汁好配合又野味4. 脆皮炸雞漢堡我們最喜歡這個!雞肉好好好香又嫩又多汁,外皮好香脆又唔會油膩;配上蜜糖芥末醬,好夾又美味;5. 炸原味薯條薯條好有薯味,外脆內軟(好
雖然地方唔係好大,但氣氛好feel
,好適合放工黎relax一下!
透明玻璃見到老闆用心製作!

1. 田園磨菇扒漢堡

2. 英式早餐漢堡
American  burger

3. 辣味洋蔥漢堡

4. 脆皮炸雞漢堡

我們最喜歡這個!
5. 炸原味薯條
French  fries  Iriginal

薯條好有薯味,外脆內軟(好多薯蓉),又唔會太濃,有黑胡椒撒在薯條上,更香更野味,好快就一人一條不停口

6. 炸魷魚
Fried  Calamari

魷魚爽口新鮮,是嫩嫩的小魷魚;炸得好香脆又熱騰騰!

7. 自製飲品
Lemonade  and  lemonade  tea

自家製作Lemonade及Lemonade紅茶好清新,不會太甜又可以去油膩
2018-07-06
Steak-mushroom  beef  burger