2020-02-12 1839 瀏覽
藝術館最近終於開幕啦🥳 參觀完記住去下面的cafe都chill下! 有賣佢地自己做的bakery, 雪糕, 輕食, 啤酒等👍🏻 最緊要係可以望住海景😌 今次就試左佢地的雪糕 分別系milktea and raseberry 同 strawberry cheesecake icecream👅 第一隻系比較特別的味道 但又出奇地夾🤔 好濃的奶茶味加啲raseberry醬可以中和左啲膩 吾會整系得甜味 而且雪糕好香茶味🍵 另一隻味就普通小小 但同樣落足料 睇相就知啲士多啤梨醬幾多😂 cheesecake就吾系好食到啦 但一樣吾會太甜 比起奶茶我覺得呢隻仲refreshing添🤭 同埋覺得佢地吾會太快溶 影完相食左一陣都仲keep到 雖然都可能因為天氣開始涼🙈 但整體的texture吾錯 好rich同creamy! 除左連鎖店 有時呢啲小鋪會更有驚喜呀🤤 下次去試埋其他啦