大伙人想約BBQ, 但又唔想咁遠, 經OPENRICE 找到呢間位於市區既BBQ因為之前無人黎過,怕唔識路,所以係美孚巴士總站搭VAN仔入黎, 不過走果陣發覺其實一點也不遠, 地鐵站出黎, 穿過荔枝角公園, 向經過盈暉, 同華荔邨就到啦!! 路程慢慢行15分鐘左右, 而且都係平路, 唔駛上落斜, 所以我覺得完全係可以徒步前往~!食物質素方面我非常滿意, 推介雞腎, 豬頸肉, 唯一係覺得食物款式都係以肉類比較多, 蔬菜類就得生菜包(內含金姑, 椰菜, 草菇) 同埋牛油粟米包, 無乜得揀~~但係肉類就真係非常有水準~樣樣都好入味, 而且有好多特式醬汁! 衛生方面, 每樣食物都係獨立包裝...好似豬扒,這些比較大件就一塊一盒, 而且個盒用完即棄...感覺真係不太環保, 但又有好處,唔怕食物交叉感染,,,拎左食唔曬, 未開封既可以原封不動俾番佢, 唔駛浪費食物!! 燒烤場仲可以預訂海鮮, 但需另外加錢~~我地就預約左條魚, 一問之下, 負責人話係"紅油"黎架~~可以讓燒烤場既人整熟左魚魚直接拿過來吃的, 條魚係用一個大鍚紙盤裝住~個底就有好多薑&蒜頭~整熟左再加豉油同炸過既蒜粒係面焗一陣就食

條魚係用一個大鍚紙盤裝住~個底就有好多薑&蒜頭~整熟左再加豉油同炸過既蒜粒係面焗一陣就食得啦!! 勁好味...條魚熟得剛剛好, 魚肉好滑, 而且好入味!! 開頭以為咁大盤, 實食唔曬, 點知我地邊食邊讚好味, 唔駛15分鐘已經食曬...仲差點想叫多一盤, 但係海鮮係要事先預訂的, 所以要食唯有等下次~~

燒烤場既服務亦令小妹讚不絕口~~就連我出去拎野食, 去到食物櫃問佢地有咩推介, 都絕對無敷衍了事~~落足心機話我知邊樣最受歡迎, 食得辣一定要試邊D....

飲品方面亦都絕對唔貴, 罐裝6蚊, 平時係汽水機買都係呢個價錢啦!! 好多燒烤場平均1罐都收$10!!
蔬菜包
一盒盒獨立包裝既食物
燒紅油(魚類) (另外收費食物, 需提前預訂)
2009-12-05
蔬菜包
燒紅油(魚類) (另外收費食物, 需提前預訂)