2021-11-08
今晚同朋友來到杏花邨運動outlet 行街,見地下有間得得意意嘅餐廳,有埋打卡位🤣,就入去試一試。我地兩個女仔叫左個二人晚餐($218),自選左2個主菜,連餐湯同沙律、甜品。首先上台嘅是日餐湯係蘑菇湯,蘑菇同忌廉打暈左仲咬到少少口感,菇味都幾香,夠熱👍。田園沙律都係好大一碗,沙律醬夠撈🤣, 菜同蕃茄仔都好新鮮。主菜1: 卡邦尼意大利粉煙肉好有誠意,好多粒😳,意大利粉嘅質地都唔錯,煙韌嘅。卡邦尼同芝士都好濃,唔錯👍。 主菜2: BBQ煙鴨胸意式薄餅個pizza 值得推介👍👍。襯熱食啲芝士拉絲,薄餅皮夠軟身,煙鴨胸都好到位。餐廳已預先切開6份,我哋女仔一人3塊都食得晒就知真係好食啦🤣。甜品跟餐送2份,是日甜品係啫喱,份量多就唔講啦,隻杯嘅外型先係重點😳,用左可愛嘅雪糕筒裝住,連匙羹都係雪糕筒嘅樣,相信小朋友都會鐘意嘅。另一份甜品我地加錢(+$25)轉左 士多啤梨泡芙雪山。有成6-7粒泡芙,加士多啤梨味雪糕同果醬,好甜😋。最後簡單記錄返餐飲(+$15),我地一人一杯:荔枝梳打、雲呢拿冰沙,兩杯嘅份量都絕對夠食成晚兼吹水🤣。
田園沙律都係好大一碗,沙律醬夠撈🤣, 菜同蕃茄仔都好新鮮。
主菜1: 卡邦尼意大利粉
主菜2: BBQ煙鴨胸意式薄餅