2018-10-30
今日路過呢間韓燒餐廳發現入邊嘅裝修幾精緻,餐牌價錢唔貴就入咗去試啦。呢度嘅裝修行工業風路線,抽油煙機系統做得幾好,即使入邊坐滿食客都唔會覺得煙霧離漫。枱嘅空間亦都足夠,擺得曬一陣間叫嘅嘢食,坐得舒服唔逼。落左單之後好快店員就幫我地煮爐邊蛋,最重要係有得俾我哋隨自己興趣落粟米同芝士我好鍾意食泡菜,仲encore左幾碟。我哋叫咗個熨斗烤壓套餐,入邊有唔同肉類,當然重頭戲就係磚頭五花腩啦。原來個套餐個名嘅由來係用個巨型嘅熨斗烤壓住五花腩,令到五花腩係燒嘅同時可以鎖住肉汁。食韓燒最怕就係自己燒嘅手勢唔好浪費左上等嘅肉,呢度就唔使驚啦因為店員係會全程幫我地燒巨大嘅五花腩,總會幫我地切埋,超好服務,做個懶人等食就可以啦。睇見張相都流晒口水,五花腩烤得金黃,一咬落去肉汁就出晒黎,口感一流。其次值得讚嘅就係一口雪花牛粒,唔多筋,頗有牛肉鮮味。Like佢哋Facebook就送一杯梳打,總括來講呢個套餐幾抵食,價錢唔太貴但肉質頗有保證,值得一試。
枱嘅空間亦都足夠,擺得曬一陣間叫嘅嘢食,坐得舒服唔逼。
其次值得讚嘅就係一口雪花牛粒,唔多筋,頗有牛肉鮮味。