2021-11-25 819 瀏覽
餐廳地方唔大,位於太子,但係唔難book枱既!有某啲菜式需要預訂,訂枱嘅時候可以問清楚睇吓自己有冇興趣!最最最最最最出色係個蜆仔肉撈飯,可以一個人食晒成碟!蜆仔肉加韭菜加蔥加潮州菜必備嘅橄欖菜,再加埋粒粒分明圓潤彈牙嘅飯。噢好好味🤤烚花甲都唔錯,醬汁酸maymay加上大量香料碎(有芫荽),蜆肉鮮甜好開胃。另外要提一提呢度啲鵝腸,真係好好好新鮮彈牙,呢度啲滷水汁都好啱口味,個醋都有比心機調較過唔會太酸!必食!其他鹹食例如蠔餅炸蝦棗等等都冇咩非常之特別,正正常常。甜品方面都唔算非常之出色, 熄咗反沙芋頭同埋芋泥,講真真係潮州城好食好多。 本身話手磨嘅杏仁茶亦都比想像中失色,偏甜之餘,杏仁味都唔係好出。甜品可以skip,或者可以預訂羔燒芋頭/蕃薯。但係我可以淨係去食嗰碗飯😋

其他鹹食例如蠔餅炸蝦棗等等都冇咩非常之特別,正正常常。

但係我可以淨係去食嗰碗飯😋
蜆仔肉撈飯