2017-09-02 1494 瀏覽
放工約左友人係呢區開餐, 準時到達呢間餐廳, 位於18樓, 感覺開揚, 若是白天黎度, 應該幾好風景可望到\昏暗燈光, 幾一貫西餐廳既格局, 中間設有長枱方便三五知己開心食飯, 玻璃窗邊亦設有二人枱方便二人世界坐底後侍應送上餐牌, 食物選擇包括頭盤, 意大利粉/飯, 主菜等, 食物相睇都夠吸引....哈!呢度仲有供應多款飲品, 包括特式咖啡, 茶類, 特飲及好多款口味既手工BEER既然係咁, 當然要叫返杯特飲飲下, 呢杯賣相咁清涼解渴既叫日本青梅青瓜梳打 ($56), 味道以青梅作主導, 酸甜味配以梳打既有氣質感, 飲落悶熱氣全消!既然呢度咁多款式既BEER, 係咁款中我就選左呢支係呢度都幾受歡迎既HONEY DEW ($70), 飲落幾香麥味, 慢慢亦有少少甜味, 都幾易入口, 一杯到肚, 清涼透心, 爽呀........................享受緊呢杯時, 食物已送上枱啦, 先食左呢客法國活藍青口香檳忌汁意粉 ($138)藍青口圍邊, 唔算大隻, 味道好夠, 用黎送意大利粉好岩數而每條意大利粉都索滿香滑醬汁, 軟硬度適中, 一客份量基本上都可夠二人分享食完意大利粉, 呢客

日本青梅青瓜梳打

HONEY DEW

藍青口圍邊, 唔算大隻, 味道好夠, 用黎送意大利粉好岩數

食完意大利粉, 呢客紐西蘭鮮肉眼16安士($368)就送到啦, 時間岩岩好!
紐西蘭鮮肉眼16安士

落左七成熟柯打, 厚切既鮮肉眼切開時仍見到微紅色, 而肉汁亦隨之而流出來, 肉香加肉汁呢個場面, 我口水在流中呢.................

原味食一口, 肉汁係我口腔內再一次爆發, 肉味幾香濃亦帶有少少嚼勁, 之後再點左佢預備既汁, 味道帶點甜味, 與肉眼亦都頗岩KEY!

食完個肉眼, 其實都已經幾飽下, 但友人話點都要叫埋甜品, 事關呢度既甜品賣相相當吸睛, 影相攞LIKE絶無難度

被呢款顏色搶眼, 擺盤靚仔既LEMON所吸引住, "檸檬"原來係以朱古力搓成皮, 內裏係乳酪慕絲, 食起黎酸酸甜甜好醒神, 而側邊伴以杏仁金寶, 香脆可口, 兩者夾埋一齊食, 雙重口感幾特別!
LEMON

呢度食物質數唔錯, 又有特式飲品, 最驚喜係仲有咁靚既甜品,  大滿足呀

紐西蘭鮮肉眼16安士
LEMON