餐廳: 花斑茶社 (樂道)
資訊:

2020-02-29 49 瀏覽
2020年2月25日 星期二雖然係放假嘅日子,不過仍然要為婚禮做準備,而今日就同女朋友出去尖沙咀度戒指尺寸,搞掂晒啲嘢之後就諗住喺附近食晚餐,不過由於時間尚早,所以就喺附近行吓先行到呢間鋪頭,見之前未試過呢個品牌嘅飲品,又覺得有啲口渴,所以就去試吓見到餐廳同一般嘅人分別有咩分別,大路嘅飲品都有得賣,不過就見到有黑糖珍珠系列,好似幾吸引咁原來呢個味道,黑糖岩鹽厚鮮奶,仲要係期間限定添,我哋當然急不及待要試落左單之後等左一陣就有嘢飲,見到杯嘢飲有勁多珍珠,差唔多佔咗成杯嘅三分之一,落足料。飲落去嘅時候好重黑糖味,但係又唔會過甜,甜到啱啱好,可能係我哋叫咗少甜嘅關係。另外珍珠好煙靱,十分有咬口,同鮮奶都幾夾,仲有少少鹹味添,可能因為有岩鹽既關係另外我哋仲叫咗一杯鳳梨冰茶,叫咗少糖少冰,所以飲落去嘅時候亦都唔會太甜,真係飲到鳳梨嘅甜味,而且飲落去嘅時候仲食到少少鳳梨粒添,酸酸甜甜咁幾開胃,正好適合作為晚餐前嘅飲品
2020年2月25日 星期二

2020-02-25
外賣自取
$30 (其他)