2023-12-01 378 瀏覽
今日睇完醫生之後同婆婆食飯,佢話喜煌啲嘢好好食,其實我都唔係第一次食喇!(真係好耐無食)🍲 竹炭熔岩奶皇包 $28新鮮熱辣辣嘅包真係超好食!係細個啲,但係咬落去會流好多奶皇出嚟,又有啲鹹蛋黃味又滑,我下次嚟會再嗌奶皇包嚟食!🍲 太陽蛋牛肉飯 $35我見呀婆食牛肉飯,我就循例寫番個評語🤣 之前我都食過牛肉飯,但係而家醫生話要戒口,我呢半年都無食過牛肉。呢個對我印象真係好深刻!因為啲牛肉係好滑,加埋流心嘅太陽蛋就好完美,而家仲可以直接打生蛋食。🍲 臘腸滑雞飯 $43啲飯好溼潤,因爲有啲雞油墊喺上面,食落去都係有雞味。我咬臘腸嗰陣係唔會咬到一粒粒肥膏,因爲佢哋都融晒做臘腸油!不過又唔會好鹹嘅,仲有啲雞真係好滑,有幾舊有多啲脂肪。其實個飯都會送豉油,但係個飯送到嚟應該係唔記得落埋豉油,不過我可以食得清淡啲,淨係靠啲雞油都覺得夠味🤣

🍲 竹炭熔岩奶皇包 $28

竹炭熔岩奶皇包

🍲 太陽蛋牛肉飯 $35

🍲 臘腸滑雞飯 $43

臘腸滑雞飯
2023-12-01
2 分鐘 (堂食)
竹炭熔岩奶皇包
臘腸滑雞飯