2024-10-12
近排好想食芝士口味嘅食物但又想食火鍋,然後就係網上挑選咗今次呢間位於銅鑼灣嘅「米走雞」,因為見到佢嘅港式雞煲火鍋有芝士口味嘅,仲有火鍋都有!🥘一嚟先來份黃金芝士雞煲,芝士嘅份量好足,有鮮嫩雞肉同埋洋蔥等配料,煲滾之後味道超正,滋味一流,食入口溫溫熱,滿滿嘅芝士同雞肉食落去濃香四溢,滿足我想食芝士嘅胃口!😋對於火鍋點可以少咗肉呢?我就揀左份澳洲牛舌,火候剛好,咬落相當嫩滑,肉味香醇,配埋酱汁食,口感又香又滑,真係好好食!👍🏼 最啱口嘅係炸魚皮,外層香脆咬落去有返啖啖嘅魚皮味,食落去又脆又香,呢個一定要試!🔥當然,唔少得我地火鍋界嘅寶石響鈴,搭埋唔同嘅配料,火候啱啱好,口感豐富,超級推介!👏🏼仲有仲有!呢度嘅翡翠苗都好受歡迎,翡翠苗食落超爽口,配埋嗰啲鮮嫩嘅肉,再加埋火鍋嘅湯底,真係食完都留住味, must try喇!😋呢度嘅食物新鮮,種類多元,火鍋湯底濃而不膩,啱啱好,我仲要再嚟一次!