2012-02-17 803 瀏覽
本身有睇開飲食男女 自己又鐘意周圍食野 見到雜誌介紹呢間新開既日本菜餐廳 加上情人節再加上男朋友仔好鐘意食日本野 就同佢一齊去試下 其實之前都有黎過諾仕佛階食日本餐 係天文台圍果邊 食鐵板燒 果次好滿足 今次就試下呢間新野 好彩一個禮拜前BOOK定檯 果日一去到已經差唔多FULL晒 個環境好舒服 佢地有個位放海鮮 D海鮮好新鮮 我地果日ORDER左套 二人套餐 個套餐好抵呀 包好多野食 ARM晒我大食既男朋友仔好等我逐一介紹下D FODD先 首先頭盤係凍盤既田園蕃茄沙律 蕃茄好JUICY另外個菜沙好FRESH 另外就係龍蝦刺身拼盤 隻龍蝦仲識郁架 仲好生猛 果度既STAFF好細心同我地講解每款既剌身 因為我地剩係識龍蝦一款同三文魚刺身 D龍蝦刺身真係好新鮮 D魚生好好食食完凍盤之後到熱盤 首先係呢個炭燒海鮮拼盤 佢裡面有生蠔 帶子 海蝦 象拔蚌 同聖子 D海鮮真係好好食 同埋第一次食用炭燒既方法食海鮮 真係好鮮味 之後到澳洲和牛肉拼牛舌拼盤 澳洲和牛ARM晒我大食既男朋友仔 再加上唔韌既牛舌 男朋友仔都唔係好夠喉 >_< 佢真係好大食>_< 好彩
就同佢一齊去試下
好彩一個禮拜前BOOK定檯 果日一去到已經差唔多FULL晒
個環境好舒服 佢地有個位放海鮮 D海鮮好新鮮
另外個菜沙好FRESH
另外就係龍蝦刺身拼盤 隻龍蝦仲識郁架
龍蝦剌身拼盤
D龍蝦刺身真係好新鮮 D魚生好好食

食完凍盤之後到熱盤 首先係呢個炭燒海鮮拼盤

好彩之後到串燒拼盤 我地揀左朱腩肉同雞肉棒 朱腩肉好香同埋好甜 好食
之後到焗牛油什菌露荀 個露荀好香 好好食 但男朋友仔佢就麻麻好菜類 我差唔多食晒咁滯 呢個真係好ARM女仕食架!! 到最後一款FOOD 龍蝦海鮮粥 果度D STAFF 同我地講 原來用我地頭先食果個龍蝦頭黎煲粥 唔怪知得咁新鮮喇!!!個粥好好食 但我真係好飽 反觀男朋友仔仲好似未夠喉
之後到甜品炭燒朱古力
真係好得意 一口咬落去舊朱古力好軟 同埋好似蛋糕 之後果度既STAFF 問我地COMMENT 又問我地夠唔夠飽 之後仲請左我地食雪糕同SOBERT

今餐真係好滿足 我男朋友仔話 下次再黎試其他野

ANYWAY 呢間餐廳 無論食物 環境 服務都唔錯 有時間一定會再去幫襯!!
2012-02-14
慶祝紀念