諗住同個fd lunch 据個扒,諗住食左好多次金記想轉下口味,見佢個餐牌影到個扒咁靚,同個fd一齊叫左塊肉眼扒試下。拿,個lunch$128加一,一啲都唔平,想揀可以有好多其他選擇。一開頭忌廉湯係不過不失嘅,個餐包亦好軟熟,令我誤以為個主菜-肉眼扒都會好好食。等左冇耐個主菜到左,賣賣是ok的,但我決定食左個薯條先。!冇味嘅。唔緊要,我自行灑左好多鹽,企圖令個薯條好食啲。坦白講本身我其實想食麥記個shakeshake薯條,但因為個fd想据扒先轉過黎食,真心好失望。心諗唔緊要,仲有塊扒。豈有此理。。完全係有雪味,仲要勁多筋...佳寶醃嘅扒真心好食過佢。加埋平時非常普通的鐵板黑椒汁,個combination 真係好match得黎好難食,我好肯定大快活個鐵板好食過佢好多。埋單四百蚊,真心覺得佢搶左我錢T.T到而家仲覺得有啲hurt。如果大快活個扒有7.5/10,呢個肉眼扒嘅分數會係零分。如果好食俾呢個價好閒,但真係好難食,唔信可以徙錢試下
黑椒汁肉眼扒
2018-03-05