我同朋友經過第一次試呢間野,叫左3杯奶蓋茶,1杯水果茶,同1杯黑糖珍珠鮮奶。水果茶同黑糖珍珠鮮奶都普普通通,但係奶蓋茶真係令人大開眼界。佢d奶蓋好鹹,完全冇芝士味,仲要有一粒粒沉澱。因為本身驚品質有問題,所以打翻去同店員反映,點知佢態度極差。店員一開始就好差態度咁問我哋係咪第一次飲呢間既奶蓋,話佢哋既奶蓋不嬲都係咁,d粒粒係正常,個奶蓋係佢今朝先打。原本佢態度好d,解釋番品質無問題就無事,但係佢講到好似係我哋無飲過奶蓋咁,我哋有咁既質疑係唔正常,真係令人好氣憤。佢仲話d沉澱既粒粒係芝士粒,凝固既狀態係正常唔會溶,咁鹹係因為有海鹽。最後想講番,如果我哋唔係第一次飲一定唔會飲,亦希望呢篇野可以告誡未飲過既大家,千祈唔好飲!

外賣自取