2019-06-18 48 瀏覽
因為買左杯野飲見到個杯係SHARE TEA先知原來呢間包店係屬於SHARE TEA系列, 唔同一般包店, 呢間包店D包包真係好可愛又好味!!今日買左一家大細都夠食既早餐!!真係超誇張, 個個都想買, 仲出左好多新款!!朱古力黑牛 $15 & 吉士紅牛 $15兩個都係牛角酥, 但外表同內裡都同一般既唔一樣!! 個朱古力間紋入面係用左OERO碎加忌廉, 鬆香的牛油香!!又有濃濃既朱古力味!!超CREAMY!! 另外紅紅地個嗰原來係甜菜頭粉做成的牛角酥皮, 但菜頭味唔重, 純粹頻色上起作用, 內放滿香滑的吉士, 又係超CREAMY!!相當美味!!芝士金磚 $19超邪惡啊!!! 成個方包條表面都塗左自家打成的芝士醬, 焗完之後芝香味十足, 返屋企叮左30先食!!超正, 同埋好大舊, 2個人食都得!!香菇麻糬包 $22 香菇造型的麵包超可愛, 我都係比個外型吸引左, 裡面有芝麻醬及麻糬, 煙煙韌韌, 好得意!! 薯頭 $24呢個又係做到薯仔咁既樣, 但入面有軟糯馬鈴薯粒, 火腿, 粟米, 洋蒽, 雖然個包材料係好普通, 入面又唔係好驚喜, 但係包師真係好有心思, 將一D普通包變成薯仔樣, 香菇樣
朱古力黑牛 $15 & 吉士紅牛 $15

芝士金磚 $19

香菇麻糬包 $22

薯頭 $24
呢個又係做到薯仔咁既樣, 但入面有軟糯馬鈴薯粒, 火腿, 粟米, 洋蒽, 雖然個包材料係好普通, 入面又唔係好驚喜, 但係包師真係好有心思, 將一D普通包變成薯仔樣, 香菇樣!!

排隊比錢既時候見到前面幾個客人都有送一個髒髒包, 心諗緊點樣先可以送包呢, 跟住到我既時候, 我又唔好意心問, 點知收銀姐姐就主動話, 送一個髒髒包我試食, 好冷淡咁回覆, 啊, 好啊, 其實心裡勁興奮!! 因為之前台灣傳過黎超HIT既髒髒包我都冇試過, 今次終於可以試下!!

髒髒之胖 $39
超大個包!!!!!!可以分3-4份食, 包包食起上黎堅髒!!! 建議一定要係HOME食, 係街/公司食一定超唔方便, 但真係堅好味!!用左70%比利時松露朱古力, 一D都唔會超甜, 歐式麵包超軟綿, 同佢個外面硬磞磞完全兩回事, 入面仲有好多忌廉芝士粒, 又食到朱古力, 真係好正!! 超級推!!!

極濃法式可可藍芝士奶蓋 $40
因為出面落緊大雨, 呢度又有位坐, 所以我又叫左杯野飲, 奶蓋奶蓋奶蓋!! 仲有得揀藍芝士/甜芝士奶蓋, 我真係未試過藍芝士啊!!!貪新鮮試下, 原來分別真係好大, 一飲落去咸咸地~~HA, 本人就麻麻地, 下次都係叫返甜奶蓋, 但係下面個可可味真係幾好味!!!