2016-11-14
食完野,下一站梗係食甜品啦,到了nun,人不少但暫時未排隊,晚上八時後的繁忙時段人均消費要$50,基本上一人點一款甜品就夠了。呢間分店好唔同,用快餐點形式,自己點餐,自己拎野,搵位都係自坐的。落完單會有呼叫器,食物ready就會響,哈哈,唔使怕掛住傾偈唔記得拎。自己點左個D24榴槤軟雪糕,個人覺得唔算好大陣味,不過對唔like榴槤嘅朋友黎講就梗係唔係咁講啦。軟雪糕很甜很滑,中間有榴槤肉,上面黃色的是榴槤粉,又甜又香,個人覺得不錯喎。朋友點的綠茶多士,嘩,塊多士勁厚呀!上面有綠茶雪糕,紅豆蓉,店家說是用韓國綠茶醬的,呢支醬係citysuper賣9x元,不是便宜貨喎,個人覺得太甜了點,但賣相咁靚收貨了。另一位叫了香蕉朱古力多士,香蕉片配朱古力都唔會唔好食啦,多士同樣勁厚,甜品都可以好飽㗎。最後係紫薯窩夫,制作需時,即叫即烘香噴噴,窩夫外脆內軟勁香蛋味,上層有雲呢拿雪糕,加了紫薯粉,中間有紫薯蓉,忌廉等,仲有幾粒紫薯味糯米滋,旁邊的糖漿都係紫薯味㗎,真係成份都超重紫薯味,天然甜味好正,紫薯控絕對滿意了。店內冷氣很強,建議帶外套吖。
呢間分店好唔同,用快餐點形式,自己點餐,自己拎野,搵位都係自坐的。 落完單會有呼叫器,食物ready就會響,哈哈,唔使怕掛住傾偈唔記得拎。 自己點左個D24榴槤軟雪糕,個人覺得唔算好大陣味,不過對唔like榴槤嘅朋友黎講就梗係唔係咁講啦。軟雪糕很甜很滑,中間有榴槤肉,上面黃色的是榴槤粉,又甜又香,個人覺得不錯喎。 朋友點的綠茶多士,嘩,塊多士勁厚呀!上面有綠茶雪糕,紅豆蓉,店家說是用韓國綠茶醬的,呢支醬係citysuper賣9x元,不是便宜貨喎,個人覺得太甜了點,但賣相咁靚收貨了。 另一位叫了香蕉朱古力多士,香蕉片配朱古力都唔會唔好食啦,多士同樣勁厚, 甜品都可以好飽㗎。 最後係紫薯窩夫,制作需時,即叫即烘香噴噴,窩夫外脆內軟勁香蛋味,上層有雲呢拿雪糕,加了紫薯粉,中間有紫薯蓉,忌廉等,仲有幾粒紫薯味糯米滋,旁邊的糖漿都係紫薯味㗎,真係成份都超重紫薯味,天然甜味好正,紫薯控絕對滿意了。
店內冷氣很強,建議帶外套吖。