2024-05-02
朋友帶咗我嚟呢間開咗好耐喺蘭桂坊嘅日本餐廳食晚飯🤣我哋一人叫咗一個 $1180 一位嘅「JOE'S TASTING MENU嚐味盛宴」🤣CHEF'S APPETIZER 前菜SASHIMI 刺身迷你吞拿魚沙律 Mini House Tuna Salad吞拿魚腩刺身 Nama Toro Sashimi廚師推介季節限定刺身2款 Chef's Choice of 2 Seasonal Sashimi拖羅肥美夠甘香、油甘魚新鮮、漬鮑魚、同埋好似係穴子都好味😋SUSHI 壽司招牌Joe壽司(兩款) Joe's Signature Sushi (2 types)北海道海膽 Hokkaido Uni深海池魚 Shima Aji火炙北海道帶子 Seared Hokkaido Scallop全部壽司🍣都幾好食,比較得意嘅係吞拿魚蓉脆脆壽司,飯團外邊做到脆脆哋,口感有趣得嚟又幾好食😁TEMPURA DUO 天婦羅辣三文魚 Spicy Salmon比目魚 Halibut天ぷら做得夠輕身,食落唔覺膩😋佐賀和牛薄焼 A5 SAGA BEEF USUYAKI和牛薄焼、香蔥、蒜片 Seared Sliced Bee
SASHIMI 刺身
迷你吞拿魚沙律 Mini House Tuna Salad
吞拿魚腩刺身 Nama Toro Sashimi
拖羅肥美夠甘香、油甘魚新鮮、漬鮑魚、同埋好似係穴子都好味😋 SUSHI 壽司
北海道海膽 Hokkaido Uni
深海池魚 Shima Aji
全部壽司🍣都幾好食,比較得意嘅係吞拿魚蓉脆脆壽司,飯團外邊做到脆脆哋,口感有趣得嚟又幾好食😁 TEMPURA DUO 天婦羅
辣三文魚 Spicy Salmon
比目魚 Halibut
天ぷら做得夠輕身,食落唔覺膩😋 佐賀和牛薄焼 A5 SAGA BEEF USUYAKI
和牛薄焼、香蔥、蒜片 Seared Sliced Beef • Spring Onions • Garlic Chips
和牛肉質軟熟,簡單幾好食😁 龍蝦湯稻庭烏冬 JOE'S INANIWA NOODLES
招牌籠蝦湯、花竹蝦天婦羅 Inania Noodles • Joe's Style Lobster Soup • Kuruma Prawn Tempura
龍蝦湯底非常濃郁厚身,少少smoky,非常「掛」烏冬,烏冬夠滑,整體好美味😁 京都抹茶雪糕 KYOTO MATCHA ICE CREAM
凍冰冰,唔係好甜,幾好食😁